RepowerRepower

09. 11. 2016Vânzarea operațiunilor Repower în România către MET Group, finalizată

---- Comunicat de presă MET–Repower ---- Companiile elvețiene MET Group şi Repower anunță finalizarea achiziției integrale de către MET Group a activităților Repower în furnizarea de energie electrică din România. Achiziția marchează un moment cheie în contextul strategiei MET de expansiune în Europa Centrală si de Est.

Repower a activat în piața din România din 2007, furnizând energie electrică și servicii inovatoare către consumatori, clientela sa fiind în principal alcătuită din companii mici și mijlocii. Compania a anunțat vânzarea operațiunilor sale din România, inclusiv transferul echipei locale, către MET Group în data de 25 iulie, 2016. Tranzacția face parte din strategia Repower de a își realinia modelul de business, şi anume concentrarea pe piețele din Elveția şi Italia.

Comentând asupra tranzacției, CEO MET Group, Benjamin Lakatos, a declarat: “Suntem foarte încântați de încheierea tranzacției, şi considerăm că marchează un punct de referință în strategia MET Group de expansiune internațională. Asocierea a două dintre cele mai inovatoare companii din România oferă societății MET o temelie solidă în vederea dezvoltării companiei într-un  furnizor competitiv de energie şi gaze naturale. Prin punerea în comun a capabilităților noastre în vânzări către consumatorii finali dar şi în trading, suntem într-o poziție extrem de favorabilă pentru a livra produse şi servicii unice în piață.”

CEO Repower Group, Kurt Bobst, a comentat: “Asocierea dintre Repower Romania şi MET Romania va crea o companie care sunt sigur că va oferi valoare adăugată clienților şi va reprezenta o oportunitate enormă pentru angajați şi parteneri. Am încredere completă că noua societate are capabilitățile necesare pentru a se consolida şi dezvolta produse şi servicii unice. Sunt entuziasmat de perspectivele noii companii, şi le transmit tuturor gânduri bune pentru un viitor împreună.”

Tranzacția s-a finalizat cu succes în data de 8 noiembrie 2016. MET Group va continua operațiunile Repower în piața din România.

Contact at Repower

Werner Steinmann
Head of Media Relations
T +41 81 839 7111
M +41 79 831 5213
werner.steinmann(at)repower.com
www.repower.com

Contact at MET Group

Balázs Pócs
Head of Media Relations
M +36 30 313 1093
balazs.pocs(at)met.com
www.met.com

Despre MET Group
MET Group este lider European în piaţa de comercializare energie. Având sediul în Elveţia, MET este un jucător activ în sectorul de gaze naturale, energie şi petrol. Compania MET este prezentă în 12 ţări prin sucursale proprii, activează în 26 de pieţe de gaze naturale şi operează 19 centre de trading internaţionale, cu volume ce depăşesc 16 miliarde metri cubi. Are o prezenţă importantă în segmentul de retail în Croaţia, Ungaria, Italia, România şi Slovacia.

Despre Repower
Repower AG este un grup internațional ce activează în domeniul energiei, având sediul în Poschiavo, Elveția. Principalele piețe pe care activează sunt Elveția (inclusiv activitatea de comercializare și inițializare din Germania) și Italia. Grupul operează de-a lungul întregului lanț valoric, prin generarea de electricitate, comercializarea energiei electrice, distribuția energiei electrice și a gazelor către consumatori și menținerea unei rețele de distribuție. În Elveția, Repower s-a concentrat pe comercializarea energiei, gestionarea centralelor electrice, activități de vânzări și servicii pentru utilități în domeniul energetic. În Italia, Repower furnizează electricitate și gaze întreprinderilor mici și mijlocii, precum și instituțiilor publice, oferindu-le produse personalizate.